Ga naar hoofdinhoud

Nieuw vrachtdepot voor GLS

GLS Netherlands heeft een nieuwe vrachtlocatie in Boxtel in gebruik genomen. Aan de verhuizing van het voorheen in het Limburgse Ittervoort gevestigde depot lagen zowel economische als ecologische overwegingen ten grondslag: verdubbeling van de capaciteit bij een afname van het aantal afgelegde kilometers en daardoor vermindering van de uitstoot.

GLS BoxtelNa de start van een nieuw depot voor pakketdistributie afgelopen zomer in Enschede heeft GLS Netherlands nu ook haar vrachtnetwerk versterkt. Met de nieuwe vestiging in het Brabantse Boxtel verhoogt de pakket-, vracht- en logistieke dienstverlener het vloeroppervlak van 2.400 (de vorige locatie) naar 3.200 vierkante meter. De capaciteitswinst bedraagt bij maximale bezetting 100 procent – dankzij een efficiëntere benutting van de ruimte. Het perceel biedt bovendien aanmerkelijk meer ruimte voor het rangeren en parkeren van zowel distributievoertuigen als van trekker-trailer combinaties. Deze worden door GLS geladen en gelost via 20 multifunctioneel inzetbare gates. Scannen op alle belangrijke laad- los en overslagpunten, permanente videobewaking en een geavanceerde alarminstallatie beschermen de vrachtzendingen volgens de strenge veiligheidsnormen van GLS.

“Wij groeien”, aldus Milo Kars, General Manager bij GLS Netherlands. “Met de grotere capaciteit van dit depot zijn wij voor de langere termijn voorbereid.” Door de capaciteitstoename kunnen toenemende volumes ook in de toekomst betrouwbaar, veilig en snel worden afgehandeld.

Ook voor de ecobalans heeft de locatiewisseling positieve gevolgen. GLS komt met zijn ‘nieuwe toegang’ tot het vrachtnetwerk aanzienlijk dichter in de buurt van de economische centra Eindhoven, ‘s-Hertogenbosch, Tilburg en Nijmegen. De distributieroutes worden daardoor dagelijks met circa 1.200 kilometer verkort, waarmee ook het brandstofverbruik aanzienlijk daalt. Hierdoor is de vracht bij optimaal beladen ritten niet alleen efficiënter onderweg, maar worden tegelijkertijd ook grondstoffen en het milieu gespaard.

“Het benutten van ecologisch-economisch verbeterpotentieel is een vast onderdeel van ons bedrijfsbeleid en past binnen ons groepsbrede duurzaamheidsinitiatief Think-Green”, aldus Milo Kars. De besparing ligt bovendien in lijn met het in het voorjaar verkregen milieumanagementcertificaat volgens ISO 14001. Hiermee verplicht GLS zich ertoe alle processen met betrekking tot het milieu voortdurend te blijven ontwikkelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer