Ga naar hoofdinhoud

Nieuwe Broshuis opleggers voor Van Wieren Special

Van Wieren Special uit Emmeloord, gespecialiseerd in zwaar transport tot 100 ton, heeft onlangs twee nieuwe Broshuis opleggers in gebruik genomen. Het gaat om een lichtgewicht 3-assige semi-dieplader en een 6-assige SL semi-dieplader.

Broshuis 02De nieuwe 6-assige SL semi-dieplader werd aangeschaft vanwege de goede ervaringen met een  Broshuis SL semi-dieplader. Deze semi-dieplader (een 2+6 uit de 100 ton serie) heeft Van Wieren nu ruim een jaar in gebruik en er is al meer dan 120.000 km mee gereden. Wat opvalt volgens Van Wieren jr. zijn de stuuruitslag, de hogere tonnage, de lage laadvloerhoogte en de stabiele laadvloer. Ook zijn er tot nu toe nog geen onderhoudskosten aan geweest. Onlangs heeft Van Wieren Special BV een groot windmolenproject binnen weten te slepen. Voor de speciale zware betonnen funderingsringen, waarbij de lading maar aan één kant oversteekt, heeft Van Wieren een oplegger nodig met een stabiele en lage laadvloer. Daar wordt de nieuwe SL semi-dieplader voor ingezet.

Lichtgewicht

Ook heeft Van Wieren geïnvesteerd in een lichtgewicht semi-dieplader. Deze 3-assige semi-dieplader is uitgevoerd met een wielkuil tussen de 1e en de 2e as en een wielkuil in het uitschuifbare gedeelte. Deze dieplader heeft een laag eigengewicht van 8.600 kg. Van Wieren Special gaat een 6×2 trekker inzetten om de maximale schoteldruk van 18 ton te realiseren. Deze oplegger wordt ingezet om zonder ontheffing te kunnen rijden in Duitsland en België, in verband met het maximale combinatie gewicht. Verder is de oplegger voorzien van verbredingssteunen (ook in de wielkuilen) en diverse sjormogelijkheden. In de laadvloer zijn op diverse posities twistlockplaten gemonteerd. Hierdoor kan Van Wieren 20 en 40 ft containers in het diepbed vervoeren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer