Ga naar hoofdinhoud

Nieuwe composiet tankcontainers bij Den Hartogh Logistics

Met ingang van december gaat Den Hartogh Logistics de nieuwste generatie composiet tankcontainers in haar vloot opnemen. Groot voordeel is het lagere gewicht, waardoor er meer lading meegenomen kan worden.

Den Hartogh composiet tank Tankwell

Samen met Tankwell heeft Den Hartogh nu een eerste serie tankcontainers ontwikkeld waarbij gebruik is gemaakt van composietmateriaal en bijbehorende productietechnieken. Het resultaat mag indrukwekkend genoemd worden, de nieuwe lichtgewicht tank met een capaciteit van 31.000 liter weegt nog maar 2.230 kg, dat is zo’n 40 procent minder dan een conventionele roestvast stalen tank. Ook is de thermische isolatie zo’n 40 procent beter, waardoor het voorverwarmen van het product voordat het bij de klant komt, achterwege gelaten kan worden. Dit is weer positief voor de kosten en de aflevertijd aan de klant.

Den hartog composiet tankJacco van Holten, Commercieel Directeur bij Den Hartogh Logistics is enthousiast: “Deze nieuw ontwikkelde containers vervoeren op elke trip zo’n 2 ton meer aan lading. Hierdoor dalen de vrachtkosten met zo’n 5 tot 10 procent. De toename van het laadvermogen, spaart verder op kosten voor laden en lossen. Het betekent minder transportbewegingen, minder CO2 uitstoot, minder handelingen en minder risico.”

De composiet tankcontainer heeft alle botstesten doorlopen bij het TÜV test instituut in Görlitz (D) en is tevens gecertificeerd volgens ADR/RID/CSC. Momenteel omvat de vloot tankcontainers van Den Hartogh Logistics meer dan 7.500 stuks wereldwijd.

 

3 reacties op “Nieuwe composiet tankcontainers bij Den Hartogh Logistics

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer