Onderdelendistributie auto's gehalveerd • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Onderdelendistributie auto’s gehalveerd

De leveranciers van auto-onderdelen Van Heck en Havam halveren vanaf 1 februari hun distributiefrequentie. Er is dan nog één levering per dag aan de autodealers. Op het dc van de distributeurs leidt dat tot ontslag van zeven mensen.

Van Heck AP LogisticsOok krijgt een aantal medewerkers een andere functie aangeboden. Volgens Adrian Roggeveen, ceo van Sator Holding, waar Van Heck en Havam onder vallen, is de maatregel genomen om te besparen op de brandstofkosten en om de verkeersdrukte te ontwijken. Op dit moment rijdt het bedrijf nog twee routes per dag, de eerste om 10.00 uur en de tweede om 13.30 uur. Vanaf 1 februari wordt er nog maar één rit gereden, om 11.00 uur.

“De klanten begrijpen het realisme in deze beslissing”, zegt Roggeveen. “Sinds 1999 is de verkeersdrukte enorm toegenomen. Tegenwoordig begint de spits rond vier uur ’s middags. Het gebeurt dan ook vaak dat de chauffeurs bij de tweede rit vast komen te staan. Dit betekent dat er overwerktoeslag betaald moet worden. Bovendien worden de onderdelen soms pas om half vier aangeleverd. Dan worden ze toch niet meer gemonteerd.” Volgens Roggeveen is er nog een reden om een rit te laten vervallen: de brandstofkosten. Die zijn in 2008 450.000 euro hoger uitgevallen dan op de begroting stond.

Voor de onderdelendistributie heeft Sator Holding haar eigen vervoerder AP Logistics.

Bron: Automotive-Online

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer