Ga naar hoofdinhoud

Overheid lanceert parkeerapp voor vrachtwagens

Nog dit jaar lanceert het ministerie van Infrastructuur en Milieu de Parckr app, een smartphone applicatie voor vrachtwagenchauffeurs. Dat heeft minister Schultz afgelopen zaterdag gezegd op het TLN Jaarcongres.

Parckr app“Ons land heeft alles in huis om internationaal koploper te worden op het gebied van intelligente mobiliteit. Er zijn nog zoveel onbenutte mogelijkheden om gebruik te maken van data van de verkeersgebruiker zelf, of om parkeerdata aan elkaar te koppelen, of om verkeerslichten beter af te stemmen op bijvoorbeeld vrachtverkeer.Technologie betekent soms ook ogenschijnlijk eenvoudige verbeteringen, zoals een app waarmee de chauffeur kan zien hoe druk het op  parkeerplaatsen is. Zo’n nieuwe app hebben wij laten ontwikkelen en komt deze maand onder de naam Parckr de markt op. Hierdoor kunnen chauffeurs vooruit plannen en overvolle parkeerplaatsen vermijden“

De komst van de gratis app werd eind vorig jaar al aangekondigd. “‘Voor veel chauffeurs is het een probleem om tijdig een geschikte parkeerplaats te vinden. Dit kan zorgen voor verkeeronveilige situaties langs de snelwegen. Bovendien worden beschikbare private parkeerplaatsen waar chauffeurs en hun lading beveiligd worden onvoldoende gebruikt. Deze problemen kunnen we goed aanpakken met een app waarbij chauffeurs en de planners van het wegtransport informatie krijgen over het actuele aantal vrije parkeerplaatsen en de voorzieningen die er op de parkings zijn.”

De app is ontwikkeld door drie Nederlandse bedrijven, verenigd in Parckr en zal in eerste instantie in Nederland, Duitsland, België en Frankrijk worden ingezet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer