België staat cabinekamperen toe • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

België staat cabinekamperen toe

België staat sinds kort ‘cabinekamperen’ toe, het doorbrengen van de normale wekelijkse rust (45 uur) in het voertuig. Het is een vrijstelling die geldt van 26 maart tot 25 april 2020 als gevolg van de Corona-crisis. Dat meldt TLN.

Voorwaarde is wel dat de vrachtwagen hiertoe is uitgerust. Deze vrijstelling geldt voor nationaal en internationaal goederenvervoer en is niet beperkt tot het vervoer van uitsluitend levensnoodzakelijke goederen en geneesmiddelen.

Verder mag vanaf 1 april tot en met 30 april 2020 de normale wekelijkse 45 uurs rust worden verkort tot 24 uur. Deze verkorting hoeft niet gecompenseerd te worden. Deze vrijstelling geldt uitsluitend voor het vervoer van levensnoodzakelijke goederen en geneesmiddelen.

De betrokken bestuurders moeten de reden voor het afwijken van de toegelaten limieten wel vermelden op de print-outs of op de achterzijde van de tachograafschijf.

Het is verder van belang te weten dat België, in tegenstelling tot eerdere berichten, de dagelijkse rijtijd niet versoepelt, daar waar dat in Frankrijk en Nederland bijvoorbeeld wel het geval is. Mocht je tegen een boete aanlopen in België als gevolg van vrijstellingen in het buitenland die niet in België gelden, betaal dan geen onmiddellijke inning maar vraag altijd om een consignatie. Alleen dan kun je de boete later in beroep aanvechten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer