'EU-subsidie helpt om businesscase truckparking sluitend te krijgen' • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

‘EU-subsidie helpt om businesscase truckparking sluitend te krijgen’

De Europese Commissie heeft opnieuw fondsen beschikbaar gesteld voor de aanleg van parkeerplaatsen voor vrachtauto’s. Deze subsidieregeling helpt volgens ondernemersvereniging Evofenedex om businesscases voor vrachtautoparkeerplaatsen sneller sluitend te krijgen. Want er bestaat nog steeds een structureel tekort aan voldoende veilige parkeerplaatsen voor vrachtverkeer.

In de goederencorridors Oost en Zuidoost werkt Evofenedex samen met TLN, VNO-NCW, het Rijk en de regio’s om versneld het tekort aan parkeerplaatsen voor vrachtauto’s op te lossen. Evofenedex roept samen met deze partners initiatiefnemers die mogelijk vrachtautoparkeerplaatsen willen gaan aanleggen op zich te melden. “Zo kunnen wij de verschillende initiatieven op de goederencorridors bundelen tot één subsidieaanvraag. Een gecombineerde aanvraag gesteund door de corridor maakt namelijk veel meer kans gehonoreerd te worden”, aldus Evofenedex.

De inhoud van de regeling is hier te vinden. Projectvoorstellen kunnen worden ingediend in Brussel tot en met 26 februari 2020 (17:00 uur CET). INEA houdt op donderdag 7 november een virtuele informatiebijeenkomst, waarvoor je je hier kunt aanmelden. De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland houdt op donderdag 14 november samen met INEA en DG MOVE een informatiemiddag in haar kantoor te Den Haag. Aanmelden kan via de website van RVO.nl.

Eén reactie op “‘EU-subsidie helpt om businesscase truckparking sluitend te krijgen’

  • Big Rick

    Misschien de bedrijven die gebruik maken van goedkope Oost Europese constructies eens vragen om een bijdrage?Zij zijn tenslotte ook de oorzaak van de problemen aangezien er een substantiële toename is van het aantal trucks met een Oost Europees kenteken.Was de transportprijs op een normaal niveau geweest dan was een eventueel alternatief als spoor of water een concurrerend alternatief geweest voor de langere afstanden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer