Foto's + VIDEO – Duitsers verzinnen parkeergarage voor trucks • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Foto’s + VIDEO – Duitsers verzinnen parkeergarage voor trucks

Het gebrek aan parkeerplaatsen voor vrachtwagens is groot in Duitsland. Na de oproep desnoods een grote tuin beschikbaar te stellen, is nu de Truck Tower gepresenteerd, een parkeergarage van drie etages voor vrachtwagens, inclusief een hotel voor de chauffeurs.

Truck Tower is een concept van softwarebedrijf Abona en werd onlangs op de beurs Nufam gepresenteerd. De bedenker van de Truck Tower is een voormalig vrachtwagenchauffeur die zich altijd al afvroeg waarom truckparkings niet verticaal konden worden gebouwd in plaats van op zoek te gaan naar vele vierkante meters grond.

Het concept biedt plaats aan meerdere vrachtwagens, die in rijen van drie kunnen worden geparkeerd. Het maximale tonnage bedraagt 40 ton, waarbij een luchtdruksysteem ervoor zorgt dat lichtere trucks automatisch boven zwaardere trucks worden geplaatst. Voor elektrische voertuigen zouden oplaadpalen aanwezig zijn. De vraag waar chauffeurs moeten verblijven is ook al beantwoord, aan de achterzijde van de Truck Tower is een hotel gebouwd.

Een patent op de Truck Tower is inmiddels afgesloten, de mogelijkheden tot een pilot worden momenteel verkend.

Foto’s + Video: Truck Tower

Eén reactie op “Foto’s + VIDEO – Duitsers verzinnen parkeergarage voor trucks

  • rob

    leuk idee , we zien wel of t haalbaar is ?
    regel bij t ontwerp wel gelijk iets voor de nieuwe digitach, deze gaat nl via de 3e gps/pulsgever registreren dat de truck verplaatst is …..

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer