Frankrijk verbiedt rusten in Polensprinters • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Frankrijk verbiedt rusten in Polensprinters

De Franse overheid heeft een verbod ingesteld op het doorbrengen van dagelijkse of wekelijkse rust in een bedrijfsauto lichter dan 3,5 ton. Daarmee hanteren de Fransen vanaf nu een wapen tegen Polensprinters, de bestelauto’s die worden ingezet voor goederenvervoer.

Dat is op zich niet verboden, maar de bestuurders daarvan hebben geen tachograaf aan boord en hoeven zich dus ook niet aan rij- en rusttijden te houden. Dat schept, zeker in de mate waarin de Polensprinters worden ingezet, oneerlijke concurrentie voor het zwaardere wegtransport.

De werkgever krijgt een boete als zijn chauffeur overnacht in een bestelauto, of, interessante toevoeging, als dat gebeurt in een accommodatie die niet staat voor veiligheid, comfort en hygiëne, met respect voor de gezondheid van de chauffeur. De overtreding is gelinkt aan de vijfde categorie. Dat betekent een geldboete van maximaal 1500 euro, maar de zaak komt eveneens voor de rechter.

Frankrijk pakt de Polensprinters hiermee extra aan, want in het nieuwe Mobility Package was al een tachograafplicht opgenomen voor bestelauto’s vanaf 2,5 ton.

Eén reactie op “Frankrijk verbiedt rusten in Polensprinters

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer