Ga naar hoofdinhoud

Travis Road Services lanceert Europees Truckparking netwerk

Travis Road Services breidt haar diensten uit met truckparking. Naast truckwash, tankcleaning en repairwerkzaamheden, kunnen transporteurs nu ook geschikte parkeerplekken vinden, boeken en betalen via het boekingsplatform van Travis. Per direct kan dit op een vijftigtal locaties in Europa en dagelijks neemt dit aantal toe. Travis lanceert de service Truckparking als oplossing voor het maatschappelijke probleem rondom het veilig kunnen parkeren van vrachtwagens en het gebrek aan kwalitatieve truckparkings.

Het toenemend internationaal wegtransport gecombineerd met regelgeving rondom rij- en rusttijden zorgen voor overvolle parkeerplaatsen. De vraag naar kwalitatieve truckparkings langs de Europese wegen overstijgt het aanbod ruimschoots en tot overmaat van ramp neemt het aantal ladingdiefstallen substantieel toe. Dennis van Veggel, CEO Travis Road Services: “In gesprekken met onze klanten en partners, zoekend naar passende oplossingen, merkten we dat veel van hen openstond voor wat men noemt ‘Depot Parking’. Dit is het beschikbaar stellen van parkeerplekken op eigen terrein. Wij sluiten deze parkings aan met als doel zoveel mogelijk veilige parkeerplekken te creëren.” Via het boekingsplatform van Travis kunnen transporteurs een truckparking eenvoudig vinden, boeken en betalen. Naast Depot Parking locaties, zijn reeds bestaande private en publieke secured parkings ook beschikbaar via het Travis Road Services netwerk.

Door een parkeerplek vooraf te boeken, hebben chauffeurs onderweg niet langer te maken met onveilige parkeersituaties op vluchtstroken, of overvolle publieke parkeerplaatsen. Na een lange rit is zoeken naar een geschikte parkeerplek, of onverwachts zorgen maken over de verplichte rij- en rusttijden, niet meer nodig. Ook het piekeren over de wijze van betaling is niet meer noodzakelijk.

Door aan te sluiten op het roadservices netwerk van Travis zijn aanbieders van truckparking in één klap toegankelijk voor grote aantallen transporteurs binnen Europa en zijn de beschikbare parkeerplaatsen direct te boeken via het boekingsplatform. Daarnaast worden zij op financieel vlak ontzorgd; er is geen sprake meer van een debiteurenrisico. Alle transacties lopen via Travis en gegarandeerde betaling vindt binnen enkele dagen plaats.

Hoe werkt het?

Een transporteur zoekt een veilige truckparking  voor zijn chauffeur. Op basis van zoekcriteria wordt via Travis een beschikbare truckparking locatie gevonden.

De transporteur boekt via Travis een parkeerplek op de gekozen truckparking locatie. De chauffeur ontvangt een Travis code. Dit is een QR-code gekoppeld aan de boeking.

De chauffeur arriveert bij de truckparking en met de Travis code krijgt hij eenvoudig toegang tot de parking. De chauffeur kan veilig rusten en de truckparking aanbieder ontvangt de vergoeding automatisch binnen 15 werkdagen.

Binnen Europa bestaan diverse aanbieders van truckparking services. Travis biedt als enige ‘bookable’ parkings, gecombineerd met uitgebreide mogelijkheden voor (en de eenvoud van) de betaling. Transporteurs hebben naast de acceptatie via Travis Direct, de mogelijkheid om hun fuel card(s) te koppelen aan het Travis account, zodat de transactie voor de service via de fuel card in rekening wordt gebracht. Momenteel is dit al mogelijk met Shell Card en op korte termijn volgen andere card providers. Voor truckwash en tankcleaning kan zelfs met fysieke fuel cards op één van de servicelocaties binnen het Travis Road Services netwerk worden betaald.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer