Ga naar hoofdinhoud

Plus Retail krijgt Lean and Green Star

Plus Retail heeft de afgelopen vijf jaar heeft Plus de CO2-uitstoot jaarlijks weten te verminderen door de logistiek steeds efficiënter in te richten. Als gevolg van besparingsactiviteiten heeft Plus tussen de nulmeting in 2008 en de evaluatiemeting in 2012 21,3 procent CO2-reductie gerealiseerd. Genoeg voor een Lean and Green Star, want daarvoor moet een organisatie binnen een periode van vijf jaar aantoonbaar een CO2-reductie van minimaal 20 procent realiseren.

Lean & Green AwardsOm de CO2-uitstoot te verminderen, heeft Plus in de afgelopen jaren diverse maatregelen genomen, zoals vermindering van lege kilometers bij transport tussen distributiecentra, verschuiving van artikelen tussen landelijke en regionale distributiecentra, om zodoende volumes dichter bij de supermarkt te hebben, continue optimalisatie van uitgaand transport, ophalen van goederen bij leveranciers en de overstap van grijze naar groene stroom in het landelijke en de drie regionale distributiecentra.

Rowell Versleijen, directeur logistiek  van Plus: “Verduurzamen van de logistiek is een van onze speerpunten. In 2010 waren we de eerste foodretailer met een Lean and Green Award en deze Lean and Green Star is voor ons een bevestiging dat al onze inspanningen zichtbaar resultaat hebben.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer