Ga naar hoofdinhoud

350 burgemeesters beloven grotere CO2-reductie

Ruim 350 Europese steden beloven verder te gaan dan de 20 procent doelstellingen van de EU op het gebied van energie. Ze hebben daartoe deze week een Convenant getekend onder leiding van de Europese Commissie.
Uitlaat truck emissiesIn een plechtige ceremonie in het halfrond van het Europees Parlement hebben meer dan 350 Europese steden zich met de ondertekening van het Convenant van burgemeesters ertoe verbonden verder te gaan dan de energiedoelstelling die de EU als geheel heeft vooropgesteld: 20 procent CO2-reductie tegen 2020. In een forum, dat op initiatief van de Europese Commissie in samenwerking met het Comité van de Regio’s is opgezet, zullen de vertegenwoordigers van meer dan 60 miljoen Europese burgers zich inzetten voor een gemeenschappelijk doel: verandering van het milieu en verstandiger energieverbruik. De steden hebben ook een gezamelijke website waarop de plannen te lezen zijn. 
Nederlandse steden die meedoen: Amsterdam, Delft, Eindhoven, Haarlem, Heerlen, Helmond, s-Hertogenbosch. De Haag, Tilburg en Utrecht.
Bron: EU

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer