Ga naar hoofdinhoud

Akkoord over deeltijd-WW

Vakbonden mogen deeltijd-WW bij een bedrijf niet afwijzen, enkel en alleen omdat de werkgever het loon van werknemers die minder gaan werken niet wil aanvullen tot 100 procent.

prikklokDat staat in een dinsdag gepubliceerde brief van de Stichting van de Arbeid, het overlegorgaan van centrale werkgeversorganisaties en de vakbeweging, over de regeling voor deeltijd-WW.

De afgelopen tijd ontstond wrevel bij werkgevers, omdat vakbonden FNV Bondgenoten en CNV Bedrijvenbond alleen wilden meewerken aan deeltijd-WW, als personeel volledig doorbetaald zou worden.

Zo zei voorzitter Jan Kamminga van ondernemersorganisatie FME-CWM in de technologische industrie dat de bonden met hun houding aansturen op massaontslagen, terwijl bedrijven met de WW-steun personeel willen vasthouden.

Maar nu schrijven de sociale partners in hun gezamenlijke brief er toch op te vertrouwen dat onderhandelingspartijen ”een zorgvuldige en evenwichtige afweging maken tussen de economische positie waarin het desbetreffende bedrijf verkeert en de mogelijke consequenties voor de werknemers”.

Dit betekent volgens de Stichting ook dat werkgevers een verzoek om loonaanvulling van de vakbonden ”niet op voorhand” kunnen afwijzen.

Sinds deze maand kunnen bedrijven die getroffen worden door de crisis, een beroep doen op de regeling voor deeltijd-WW. Werkgevers kunnen met behulp van WW-uitkeringen hun personeel tijdelijk minder laten werken.

Net als met de oude regeling voor werktijdverkorting hoopt het kabinet zo te voorkomen dat bedrijven vakkrachten moeten ontslaan, terwijl duidelijk is dat de werknemers straks weer nodig zijn als de economie aantrekt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer