ANWB wil geen beslissende stem rekeningrijden • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

ANWB wil geen beslissende stem rekeningrijden

De enquête van de ANWB is helemaal niet bedoeld om een duidelijk ‘ja’ of ‘nee’ over de kilometerheffing aan het kabinet door te geven.

ANWB Guido van WoerkomDat zegt ANWB-directeur Guido van Woerkom maandag in het AD. Hij spreekt van een misstap van minister van Verkeer Camiel Eurlings (CDA). Die zei vorige week dat de raadpleging van de ANWB van doorslaggevend belang zal zijn bij zijn besluit de kilometerheffing door te voeren of niet.

Dat gaat Van Woerkom te ver. Eurlings doorkruist volgens de directeur het politieke systeem in Nederland. De ANWB heeft graag invloed, maar past volgens de krant voor een beslissende stem over de kilometerheffing.

De ANWB wil volgens Van Woerkom alleen aangeven wat de zorgen en suggesties van automobilisten zijn. “Maar de politiek bepaalt uiteindelijk.”

De directeur ziet er geen probleem in dat niet-leden de enquête ook kunnen invullen. Dat is volgens hem ook de bedoeling. De ANWB wil niet met een ‘voor’ of ‘tegen’ naar de politiek stappen, maar met een waslijst aan verbeterpunten. Als het nodig is kan het wetsvoorstel dan worden aangepast. Dan pas neemt de bond definitief een standpunt in.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer