Ga naar hoofdinhoud

Balkendende: “ZZP’ers horen in poldermodel”

Minister-president Balkenende vindt dat zelfstandigen zonder personeel (zzp’ers) een plek verdienen in het huidige sociaal-economische overleg. De Vereniging Platform Zelfstandig Ondernemers (PZO), de grootste onafhankelijke belangenbehartiger voor zzp’ers, reageert namens de bijna 1 miljoen zelfstandigen in Nederland verheugd op de uitspraken van de minister-president in NRC Handelsblad.

Chauffeur achter het stuurPZO pleit sinds de oprichting van de vereniging in 2002 voor een evenwichtige vertegenwoordiging van zzp’ers in het huidige poldermodel. De uitlatingen van de minister-president maken hiervoor nu de weg vrij.

De Nederlandse overlegeconomie loopt nu voornamelijk via de traditionele lijnen van werkgevers- en werknemersverhoudingen. Zzp’ers staan daar buiten en zijn bijvoorbeeld niet vertegenwoordigd in de Stichting van de Arbeid, de Sociaal-Ecomische Raad en het voor- en najaarsoverleg. Dit, terwijl in die gremia wel zaken aan de orde komen die ook de zzp’er direct raken. PZO is dan ook verheugd dat minister-president Balkenende de zzp’er nu tot insider van de Nederlandse overlegeconomie wil maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer