Ga naar hoofdinhoud

Belgen willen Liefkenshoektunnel tolvrij

Om nog ergere verkeersproblemen rond de Antwerpse metropool te wil de Belgische politieke partij Lijst Dedecker de Liefkenshoektunnel tijdelijk tolvrij maken.

Lijst Dedecker (LDD) stelt voor het gebruik van de Liefkenshoektunnel te verdubbelen door de tolheffing in de tunnel tijdelijk af te schaffen. Door de Liefkenshoektunnel rijden op gewone werkdagen 25.000 voertuigen; door de Kennedytunnel zijn er dat 145.000.  Jurgen Verstrepen, Vlaams volksvertegenwoordiger en Antwerps gemeenteraadslid (LDD): “Het is duidelijk dat de Liefkenshoektunnel volkomen onderbenut is. De capaciteit verdubbelen – tot 50.000 voertuigen per dag – moet daarom zeker haalbaar zijn. Tijdens de werkzaamheden aan de Ring verwerkte ze al probleemloos 45.000 voertuigen per dag.” Het toltarief van de Liefkenshoektunnel is 5,5 euro per auto en 18 euro per vrachtwagen, met kortingen voor regelmatige gebruikers en betalingen met een kredietkaart. Bij incidenten die zeer ernstige verkeershinder op de Antwerpse ring veroorzaken, beslist de Vlaamse overheid soms om de tolheffing aan de Liefkenshoektunnel tijdelijk op te schorten.
Verstrepen: “Na die testperiode kan de overheid beslissen om de huidige tarieven sterk te verlagen, zodat ze voor iedereen haalbaar en betaalbaar zijn. Door het optimaliseren van de Liefkenshoektunnel wordt het pleidooi voor een vlottere en milieuvriendelijker mobiliteit in daden omgezet.”

Bron: Lijst Dedecker

tunnel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer