Ga naar hoofdinhoud

België stemt toe in vrije cabotage Benelux

België is er in principe voorstander van dat vrachtwagens ook in de toekomst vrij zijn om vracht te vervoeren binnen de hele Benelux.

BelgieDat is de uitkomst van overleg dat minister Camiel Eurlings (Verkeer) woensdag in Brussel had met de Belgische staatssecretaris van Verkeer Etienne Schouppe over de cabotage.
Voorwaarde voor België is wel dat de vrijstelling juridisch mogelijk is zonder dat andere EU-landen deze vrijheid ook krijgen. Eurlings hoopt dat Europa hier snel duidelijkheid over zal geven, mogelijk al komende week.
Als de Beneluxregeling vervalt, wordt teruggevallen op de nieuwe Europese regeling. Die staat slechts drie binnenlandse ritten per week in een ander land toe aansluitend op een internationale rit plus een retourvracht.
België zegt last te hebben van Oost-Europese transportbedrijven die zich weinig gelegen laten liggen aan sociale regels. Ze nemen volgens de Belgische staatssecretaris met onoirbare praktijken de markt over.
Eurlings noemde het “een goed gesprek”. Hij vindt de vrijstelling van cabotage belangrijk voor Nederlandse transportbedrijven, vooral in de grensstreek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer