Belgische kilometerheffing later • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Belgische kilometerheffing later

De kilometerheffing in België is waarschijnlijk niet haalbaar voor 2014, een jaar later dan gedacht. Staatssecretaris Etienne Schouppe (Mobiliteit) meldde dat maandag in het Belgische parlement.

Etienne SchouppeDe Belgische deelstaat Vlaanderen wilde de heffing per gereden autokilometer invoeren in uiterlijk 2013, een jaar later dan Nederland van plan is. Wallonië was iets vager over de plannen, maar had vast vanaf 2011 inkomsten ingeboekt.

De staatssecretaris gaf geen reden voor het uitstel. ”Hoewel we hoopten dat dit er zou kunnen komen vanaf 2012, of ten laatste in 2013, hebben we vernomen dat dit waarschijnlijk niet haalbaar is voor 2014”, zei Schouppe.

De staatssecretaris adviseert zijn deelstaten om nog geen hoge kosten te maken voor installatie van registratiepunten op de wegen. Hij is eerder voorstander van satellietverbindingen via het systeem Galileo.

Minister Camiel Eurlings (Verkeer) wil in 2012 beginnen met een gemiddelde van 3 cent per gereden kilometer. In de jaren erna loopt dat op tot gemiddeld 6,7 cent in 2018.

Daarbovenop komt een spitstarief, om automobilisten te stimuleren buiten de spits te rijden en zo minder files te veroorzaken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer