‘Britten willen afzien van boetes aan chauffeurs in Dover’ • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

‘Britten willen afzien van boetes aan chauffeurs in Dover’

SP-Europarlementariër Dennis de Jong is bezig om partijen samen te brengen om alle mogelijke maatregelen te treffen om het verstekelingenprobleem in Calais aan te pakken. Volgens De Jong is de Britse overheid bereid haar boetebeleid richting Nederlandse transporteurs te herzien.  

DoverDe Jong praat met Europarlementariërs, met de Franse regering en met de Britse. Bij die laatste heeft hij het probleem neergelegd dat goedwillende, bonafide Nederlandse chauffeurs toch een boete krijgen als er verstekelingen aan boord van hun trailers zijn, ondanks alle voorzorgsmaatregelen.

De Jong op de website van de SP: “Hierover heb ik al contact gehad met de Britse autoriteiten. Ze zijn het met me eens dat juist Nederlandse chauffeurs zich over het algemeen netjes gedragen en zich niet schuldig maken aan betaalde mensensmokkel. Deze week heb ik opnieuw aangedrongen op een schriftelijke bevestiging van hun beleid waarbij chauffeurs die vrijwillig alle controles hebben ondergaan, en zich ook overigens hebben gehouden aan de Britse gedragscode, geen boetes moeten krijgen. De Britten hebben toegezegd mij deze informatie op zeer korte termijn te verschaffen.”

Dagelijks gaan er gemiddeld 500 Nederlandse wegtransporteurs naar het Verenigd Koninkrijk, goed voor zo’n 180.ooo ritten per jaar, meldt CBS op basis van cijfers uit 2014. 60 procent van de ritten naar het Verenigd Koninkrijk gaat via Calais en een kwart via Hoek van Holland (inclusief Rotterdam). Na Engelse en Poolse voertuigen maken Nederlandse vrachtauto’s het vaakst de oversteek naar Engeland met vooral landbouwproducten en levensmiddelen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer