Brussel eist kortere werkweek Nederlandse truckers • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Brussel eist kortere werkweek Nederlandse truckers

De Europese Commissie eist van Nederland dat het de maximale werkweek van vrachtwagenchauffeurs inkort van 55 naar 48 uur. De Nederlandse werkweek is strijdig met een EU-wet die de limiet op 48 uur bepaalt, gemiddeld over een periode van zes maanden.

Chauffeur_scaniaDe Europese Commissie heeft Nederland een laatste waarschuwing gestuurd. Als Nederland niet snel de wet aanpast, sleept Brussel de Nederlandse autoriteiten voor het Europese Hof van Justitie in Luxemburg.

De waarschuwing van de EC komt voor de Nederlandse transportsector niet als een verrassing. De sector, de bonden en het ministerie van Verkeer spraken in 2006 af dat de Nederlandse transporteurs pas in 2011 terug hoefden naar 48 uur. “Brussel was het daar niet mee eens”, zei een woordvoerder van brancheorganisatie TLN donderdag.
Hij zei dat in Nederland iedereen op een lijn zit. “We zijn nu druk doende om te kijken of we de datum naar voren kunnen halen. Uiteindelijk gaan wij ook naar 48 uur. We hopen van Brussel de ruimte te krijgen.”

Het ministerie van Verkeer en Waterstaat schaart zich achter TLN. “We zijn nu in overleg met de EC over wat te doen. Ik wil niet vooruitlopen op de mogelijkheid of Brussel mogelijke sancties gaat hanteren”, aldus een woordvoerder.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer