Cramer: "Sloopregeling OK, maar nog geen geld" • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Cramer: “Sloopregeling OK, maar nog geen geld”

Minister Cramer van VROM wil graag meewerken aan een sloopregeling om de auto-industrie een impuls te geven, maar zegt nog geen toezegging te kunnen doen of er ‘rijksmiddelen’ beschikbaar zijn voor de regeling.

Minister Jacqueline CramerDat zegt de minister in een brief aan de Tweede Kamer. Een sloopregeling kan een bijdrage leveren aan het verbeteren van de lucht en de situatie in de auto-industrie. Maar, schrijft de minister, “op dit moment kan ik geen enkele toezegging doen of er rijksmiddelen beschikbaar komen voor een sloopregeling en, zo ja, hoeveel.”

Volgens de bewindsvrouw zal uit de lopende coalitieonderhandelingen blijken of een sloopregeling een van de effectieve maatregelen kan zijn om de economie weer op gang te trekken. Deze besprekingen zijn op dit moment in volle gang.

De autobranche zelf wil 30 miljoen euro bijdragen aan een fonds voor de sloopregeling. Het kabinet zou voor 120 miljoen euro moeten bijspringen. Door burgers een vergoeding te geven als zij hun oude auto naar de sloop brengen, zullen de autoverkopen waarschijnlijk toenemen.

Op dit moment zit de autobranche daar meer dan ooit op te springen. Door de recessie dalen de autoverkopen maand na maand. Nieuwe voertuigen zijn bovendien milieuvriendelijker dan oude auto’s. In Duitsland is een sloopregeling inmiddels een groot succes. 
Al meerdere malen is door diverse partijen op gehamerd om ook bedrijfsauto’s in de sloopregeling te betrekken. VROM zou dat ook als uitgangspunt hebben.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer