Digitalisering en grenzeloze LZV topprioriteiten voor Europa • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Digitalisering en grenzeloze LZV topprioriteiten voor Europa

Volgende week stemt Europa voor een nieuw Europees Parlement. Waar zou de EU zich de komende jaren op moeten concentreren, als het aan de sector transport en logistiek ligt? Transport en Logistiek Nederland (TLN) maakte een position paper met de topprioriteiten.

​Transport en logistiek is internationaal, en de wetten en regels voor bedrijven in deze sector worden grotendeels in Brussel bepaald. Daarom heeft TLN voor Europese politici handig op een rijtje gezet welke vier thema’s het belangrijkst zijn voor TLN-leden, in een zogeheten position paper. En wat de EU kan betekenen om de sector vooruit te helpen. Natuurlijk heeft TLN dit document ook naar politici gestuurd en zal TLN ook de komende tijd in Brussel blijven pleiten voor de beste voorwaarden voor de transportsector.​

Foto Flickr Sebastiaan ter Burg

1.           Digitalisering en innovatie

Bevorder elektronisch zakendoen en het gebruik van digitale platforms die verschillende partijen in de logistieke keten efficiënter met elkaar laat communiceren.

2.           Duurzaamheid in de transportsector

Bijdragen een de doelen in het Klimaatakkoord, harmonisering milieuzones in steden, het bevorderen van het gebruik van ecocombi’s (LZV’s) door heel Europa, aanmoedigen van het gebruik van alternatieve brandstoffen.

3.           Ontwikkelingen aan de grenzen van Europa

Duidelijkheid rond Brexit, het omarmen van de Nieuwe Zijderoute, blijvende aandacht voor de veiligheid van chauffeurs en lading.

4.           Gelijk speelveld voor eerlijke concurrentie

Zorg ervoor dat de handhaving in elke lidstaat gelijk is, creëer een écht gelijk speelveld.

Lees het complete position paper op de site van TLN.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer