Eindhoven mag vervoerder niet meer hinderen • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Eindhoven mag vervoerder niet meer hinderen

Transportbedrijf Van den Anker kan na een uitspraak van de Raad van State de overslagactiviteiten per 1 januari vanuit Son naar de nieuwe bedrijfshal aan de Achtseweg in Eindhoven overbrengen.
ankerDe Raad van State heeft deze week een bestuursdwangactie van de gemeente Eindhoven geblokkeerd. Van den Anker is onder meer gespecialiseerd in vervoer van gevaarlijke stoffen en dat wil de gemeente Eindhoven liever niet aan de Achtseweg hebben. Bovendien eiste Eindhoven dat Van den Anker een strenge milieuvergunning zou aanvragen. Van den Anker vindt dat niet nodig en denkt dat het bedrijf onder het soepele landelijke Activiteitenbesluit valt.
De Raad van State is het eens met Van den Anker. Een strenge milieuvergunning is niet nodig. De Raad van State stelt vast dat de gevaarlijke stoffen in de verpakking blijven en niet meer dan 48 uur in de loods aan de Achtsteweg staan. Voor de overslag van gevaarlijke stoffen minder strenge milieu- en veiligheidseisen gelden dan voor opslag. Van den Anker vreesde het ergste voor het voortbestaan van het bedrijf als ze het dure dockingstation met 40 vrachtwagendocks niet voor 1 januari in gebruik had kunnen nemen. Begin dit jaar zal de Raad van State een definitief oordeel over de Eindhovense actie vellen.
Bron: Eindhovens Dagblad

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer