EU akkoord: Brexit kan worden uitgesteld • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

EU akkoord: Brexit kan worden uitgesteld

De Brexit wordt mogelijk uitgesteld. EU-leiders gaven donderdagavond het Verenigd Koninkrijk de mogelijkheid tot 12 april te beslissen over hoe ze een Brexit in willen richten. Als het Lagerhuis akkoord gaat met het terugtredingsakkoord, is uitstel tot 22 mei mogelijk.

Het uitstel is met 13 dagen magertjes, maar de EU wilde geen langere termijn geven. Op 12 april zou het Verenigd Koninkrijk moeten beslissen of het meedoet aan de Europese verkiezingen.

De EU heeft de mogelijkheid van een langere verlenging opengelaten als het VK besluit om Europese verkiezingen te houden en “roept op tot voortzetting van de paraatheid en onvoorziene omstandigheden op alle niveaus voor de gevolgen van de terugtrekking van het Verenigd Koninkrijk, rekening houdend met alle mogelijke resultaten, zo luidt het in de verklaring van de EU.

In Groot-Brittannië wordt nu naar verluidt alles op alles gezet om een volgende week een meerderheid voor het terugtredingsakkoord te krijgen, om zodoende een zo clean mogelijke Brexit te krijgen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer