Eurlings: "Kilometerheffing gaat door!" • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Eurlings: “Kilometerheffing gaat door!”

De kilometerheffing komt er, ongeacht de uitslag van het onderzoek van de ANWB onder haar leden. Dat zegt minister Eurlings van V& W in de Telegraaf.

Maut_kilometerheffingANWB-directeur Guido van Woerkom stelt in de Telegraaf dat de ANWB de minister en Tweede Kamer maximaal zal blijven beïnvloeden. “Die beïnvloeding zal, als het aan ons ligt, onuitputtelijk zijn. Want geloof me, er zijn tot de invoering van de kilometerheffing nog minstens vier fundamentele debatten nodig. Wij zeggen nog steeds geen ja of nee tegen de kilometerheffing. Maar in principe zijn we niet tegen betalen per kilometer.”

Minister Eurlings (Verkeer) schaft de kilometerheffing niet af als de leden van de ANWB het plan afschieten. Dat zei de minister donderdag. “Het ligt er maar helemaal aan wat de uitkomsten exact zijn”, aldus Eurlings. “Als blijkt dat automobilisten slechts twijfelen over bepaalde onderdelen, dan valt er mogelijk nog wel aan het voorstel te schaven.”

Eurlings gelooft er niets van dat, zoals SP Tweede-Kamerlid Roemer donderdag zei, de peiling een strategie van de ANWB zou zijn om zich als voorstander terug te trekken. “Als je ziet hoeveel tijd en energie directeur Van Woerkom in het uitleggen en toelichten van de kilometerheffing steekt, dan is dat niet logisch. Ik prijs de ANWB juist voor de goede informatievoorziening over het project aan automobilisten.” De minister is wel benieuwd naar de uitslag van de internetenquête, die waarschijnlijk eind deze maand zal worden gehouden. “Draagvlak is doorslaggevend, net als het feit dat automobilisten gezamenlijk niet meer gaan betalen. Daarom sta ik er volstrekt niet negatief tegenover. Het is goed dat de ANWB dit doet.”

Bron: Telegraaf

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer