Eurlings op het matje over kilometerheffing • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Eurlings op het matje over kilometerheffing

Verkeersminister Camiel Eurlings moet woensdagavond opheldering geven in de Tweede Kamer over het uitstellen van de kilometerheffing tot na deze kabinetsperiode.

Eurlings_portretGroenLinks zwengelde dinsdag het debat aan, maar ook onder de regeringspartijen bestaat onvrede. Fractiewoordvoerder Ernst Cramer van de ChristenUnie ergert zich openlijk over de onverhoedse wijze waarop de minister zijn besluit maandagavond naar buiten bracht.
Het stoort hem ook dat de CDA-bewindsman wel grote toezeggingen als het om de realisatie van wegprojecten gaat. De kilometerheffing, voor vrachtwagens vanaf december 2011 en voor personenauto’s daarna, is voor Cramer een van de paradepaardjes van dit kabinet.
Ook Eurlings’ eigen partij steunde het verzoek van GroenLinks. Kamerlid Ger Koopmans zei dat hij teleurgesteld is en uitleg wil van de minister.
Eurlings liet via een persbericht en een brief maandagavond weten dat hij het onverantwoord vindt om eind 2011 te beginnen met de heffing voor vrachtwagens omdat het project te complex is en er te veel risico’s zijn.
In de Telegraaf van vandaag roepen oppositiepartijen PVV, SP en VVD om de stekker helemaal uit de kilometerheffing te trekken. Liever afstel dan uitstel”, klinkt het in koor bij SP-Kamerlid Roemer, VVD’er Aptroot en PVV-Kamerlid Madlener. “Eurlings gelooft er zelf niet meer in”, verklaart Madlener. “Laat hij er, als we het mogelijk toch niet invoeren, niet langer bakken vol geld in steken.” Tot 2018 is er 2,4 miljard euro gemoeid met de voorbereiding.

Bekijk hier het item over de al jaren slepende voortgang van de kilometerheffing in Nederland die het NOS Journaal dinsdag maakte

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer