Frankrijk geeft toe: ‘Boetes dubbelbemand onterecht’ • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Frankrijk geeft toe: ‘Boetes dubbelbemand onterecht’

Frankrijk heeft eindelijk erkend dat de onterechte boetes voor het niet houden van pauzes bij dubbelbemande ritten in strijd is met Europese afspraken. Dat meldt TLN op haar website.

controle_frankrijk2Dit is nu in een officiële brief bevestigd. In deze brief instrueert het Franse Ministerie alle handhavingsinstanties om richtsnoer 2 te respecteren. Dat betekent dat wanneer de tweede bestuurder beschikbaar is om te rijden en naast de bestuurder van voertuig zit terwijl hij niet de bestuurder helpt het voertuig te besturen, hij 45 minuten van die beschikbaarheidstijd als pauze kan worden beschouwd. Deze tijd wordt met dit teken aangemerkt. Het betekent ook dat alle opgelegde boetes moeten worden teruggedraaid.

TLN adviseert de brief, zie hieronder, van het Franse ministerie met richtsnoer 2 in het Frans mee te geven aan de chauffeurs voor het geval de instructie bij de handhaver nog niet bekend is. Mocht dat niet helpen, dan adviseert TLN om contact met haar organisatie op te nemen.

Diegenen die al een boete (borgsom) hebben betaald voor het ontbreken van de pauzes (overschrijding continue rijtijd) terwijl er dubbelbemand werd gereden, kunnen te zijner tijd de betaalde borgsom weer terugvragen, wanneer blijkt dat deze onterecht werd opgelegd. De boete wordt niet automatisch gerestitueerd en de procedure kan per rechtbank verschillen. Bent u bekeurd voor dubbele bemanning in Frankrijk en wilt u weten hoe de procedure verloopt, neem dan contact op met Team Internationaal van TLN.

Bron: TLN

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer