Ga naar hoofdinhoud

Gerichtere controles op gascontainers

Inspectiediensten blijven containers die de Rotterdamse haven binnenkomen, steekproefsgewijs controleren. Uit controles van vorig jaar is namelijk gebleken dat 10 procent van de importcontainers in meer of mindere mate stoffen bevatten die schadelijk zijn voor de gezondheid.

Chauffeur opent containerWel heeft het ministerie van VROM laten weten dat de inspectiediensten hun controles voortaan meer toespitsen op de ‘rotte appels’ onder het bedrijfsleven en op verdachte containerstromen en minder op bedrijven die aantoonbaar verantwoord met containers omgaan.

Het ministerie van VROM lijkt dus in te zien dat het bedrijfsleven veel energie steekt in het aanpakken van de gasproblematiek en dat nu ook wil ‘belonen’, aldus EVO.

Volgens EVO is het niet meer dan logisch dat bedrijven die alles in het werk stellen om een veilige werkvloer te garanderen en de problemen bij de bron aanpakken, zo veel mogelijk buiten schot blijven voor controles en inspecties.

Op 19 februari bespreekt de Tweede Kamer de stand van zaken omtrent gegastecontainerproblematiek. EVO heeft de Tweede Kamer een brief gestuurd waarin zij uiteenzet op welke manieren het bedrijfsleven zelf verantwoordelijkheid neemt om de problematiek te lijf te gaan.

Zo heeft EVO samen met een aantal andere partijen de Stichting Platform Gassen in Containers opgericht om het bedrijfsleven te informeren en te adviseren over hoe zij het logistieke proces veilig kunnen inrichten.

Bron: EVO

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer