Johnson: ‘Maak je klaar voor no-deal Brexit’ • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Johnson: ‘Maak je klaar voor no-deal Brexit’

De kans dat er een handelsakkoord over de Brexit komt tussen het Verenigd Koninkrjk en de Europese Unie wordt steeds kleiner. De Britse premier Boris Johnson verklaarde vrijdag dat zijn land zich klaar moeten maken voor een no-deal Brexit.

Er zal geen overeenkomst komen, tenzij er een fundamentele verandering komt in de houding van de EU, aldus Johnson. Het Verenigd Koninkrijk had donderdag een deadline gesteld om te zien of verder praten zinvol is.

Johnson heeft ingezet op een vrije handelsovereenkomst zoals de EU die ook heeft met Canada, maar daar wil de EU niets van weten. De EU wil meer naar een overeenkomst zoals die er is met Australië, veel beperkter dan die met Canada.

De komende weken zal EU-vertegenwoordiger Michel Barnier nog wel in Londen zijn voor verdere besprekingen. Johnson wilde ook niet ingaan op suggesties dat het VK nu niet meer zou aanschuiven bij onderhandelingen.

Een softere benadering van de EU kan Johnson echter op zijn buik schrijven, zo liet de Franse premier Macron donderdag nog maar eens weten. “De Brexit is niet onze keuze. Het is wat de Britten zelf willen.” De toegang van Franse vissers tot de Britse wateren zou een van de huidige struikelpunten zijn.

Bron: BBC

Eén reactie op “Johnson: ‘Maak je klaar voor no-deal Brexit’

  • Jeroen B

    Dit is totale onzin. Australië heeft geen vrijhandelsovereenkomst met de EU. ‘Een overeenkomst zoals die er is met Australië’ is niet wat de EU wil. Dat is de uitkomst als er geen overeenkomst komt tussen UK en EU, beter bekend als ‘no deal’. Een ‘Australian style deal’ is een een eufemisme van Johnson voor ‘no deal’. Lekker misleidend ook zoals je van Johnson kunt verwachten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer