Kabinet in conflict over kilometerheffing • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Kabinet in conflict over kilometerheffing

De kilometerheffing blijft het kabinet maar hoofdpijn bezorgen. Er is donderdag een conflict ontstaan over tussen de ministers BOs en Eurlings over de financiële gevolgen van de kilometerheffing. Vandaag zouden de tarieven van de kilometerheffing moeten worden gepresenteerd, maar de kans daarop lijkt klein. Dat melden NOS en Telegraaf.

MautMinister Eurlings wil de heffing eerst in 2012 bij vrachtwagens invoeren en pas later bij automobilisten, waarschijnlijk in 2018.  De wegenbelasting en de BPM worden dan afgeschaft.

Minister Bos vindt die plannen financieel niet verantwoord. Door het conflict staat voorlopig niet vast wat de tarieven worden. Het probleem voor Bos zit ‘m in de kans dat mensen minder gaan autorijden door de heffing, waardoor de overheid mogelijk geld misloopt. Bos wil dat Eurlings dan maar moet bezuinigen op wegen, maar dat wil Eurlings wil niet. Hij wil ook niet aan een hoger tarief per kilometer. Volgens Eurlings moet Bos het ontstane gat in het Infrafonds bijvullen.

De NOS merkt terecht op dat zonder draagvlak, of dat nu politiek of publiek is, de kilometerheffing ten dode is opgeschreven. Zo waren er jaren geleden acties van de ANWB en de Telegraaf tegen het toenmalige rekeningrijden. 

Bekijk hieronder het item van NOS

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer