Ga naar hoofdinhoud

Kabinet waakt voor optimisme

Het kabinet waarschuwt voor te veel optimisme over de ontwikkelingen in de Nederlandse economie. De meest betrokken ministers kwamen woensdag voor het eerst na het zomerreces bij premier Jan Peter Balkenende praten over de begroting voor volgend jaar en de aanpak van de recessie.

Tweede KamerUit cijfers van het Centraal Planbureau, die woensdag bij het overleg op tafel liggen, blijkt dat de werkloosheid zich minder slecht ontwikkelt dan eerder gedacht. Ook verwacht het CPB voor volgend jaar geen krimp meer, maar een nulgroei.

“Het blijft ellendig, maar het is iets minder ellendig. Maar we moeten niet doen of er geen probleem is. Ruim 600.000 werklozen, dat betekent nog altijd voor heel veel gezinnen een drama”, zei PvdA-leider en minister van Financiën Wouter Bos voor het overleg. “Ietsje minder slecht, maar het blijft heel somber”, waarschuwde ook vicepremier André Rouvoet van de ChristenUnie. “Als een vrije val overgaat in een geremde val, moet je niet zeggen dat we er zijn”, zei CDA-minister Piet Hein Donner van Sociale Zaken. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer