"Kilometerheffing later om steun te houden" • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

“Kilometerheffing later om steun te houden”

Verkeersminister Camiel Eurlings stuurt het wetsvoorstel over de kilometerheffing voorlopig nog niet naar de Tweede Kamer. Hij doet dit om de steun van maatschappelijke organisaties als ANWB, RAI, Bovag en Stichting Natuur en Milieu voor de plannen niet te verliezen.

Camiel EurlingsHet wetsvoorstel is klaar, maar de Raad van State wil nog naar de tarieven kijken, lichtte Eurlings woensdag toe in de Kamer. De minister had in april echter de Kamer toegezegd om de wet op de kilometerheffing voor het zomerreces (begin juli) toe te sturen zodat de Kamer die nog dit jaar kan bespreken.

Volgens Eurlings hebben de organisaties hem op het laatste moment eenstemmig verzocht om de wet en de tarieven niet los te koppelen, maar die in één keer na het zomerreces in te dienen. Dan kunnen zij zien wat de gevolgen zijn voor hun achterban. “Dat signaal neem ik serieus. Ik wil het dossier niet laten ontsporen.” Hij verwacht eind augustus, begin september het voorstel alsnog naar de Tweede Kamer te kunnen sturen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer