"Landelijk team voor ladingdiefstallen blijft nodig" • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

“Landelijk team voor ladingdiefstallen blijft nodig”

Het Bovenregionale Team Zuid voor ladingdiefstallen blijft nog twee jaar bestaan. Dat is positief, vindt de transportbranche, maar TLN, EVO en TAPA Taskforce Nederland willen echter dat het kabinet nu doorpakt en een landelijk team voor het tegengaan van ladingdiefstallen opricht. Daarnaast moet er een gespecialiseerde Officier van Justitie worden aangesteld.

ladingdiefstalDe schade als gevolg van ladingdiefstallen is enorm (350 miljoen euro over 2008) en het aantal ladinggerelateerde diefstallen groeide volgens de KLPD in de eerste helft van 2009 met bijna 36% ten opzichte van dezelfde periode in 2008.

TLN, EVO en TAPA Taskforce Nederland pleiten daarom voor de instelling van een permanent team met een landelijke dekking. Een dergelijk team kan dan ook bijdragen aan verhoging van preventie door het delen van ‘best practices’ met het vervoerend bedrijfsleven.

Ook zijn de organisaties voorstander van het aanstellen van een gespecialiseerde landelijke Officier van Justitie. Het starten van opsporingsonderzoeken gaat daardoor sneller. Dit werd eveneens bepleit in de Motie Heerts/Teeven welke in november 2008 door de Tweede Kamer met ruime meerderheid werd aangenomen. De organisaties kijken daarom uit naar de reactie van de Kamerfracties bij de behandeling van de begrotingen van Binnenlandse Zaken en van Justitie, het komende najaar.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer