Meerderheid Nederland vóór kilometerheffing • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Meerderheid Nederland vóór kilometerheffing

Ook na het verhitte debat in de Tweede Kamer met minister Camiel Eurlings (Verkeer) over de kilometerheffing de afgelopen week, is nog altijd een kleine meerderheid van de Nederlanders (55 procent) voor invoering van de maatregel. 38 procent is tegen.

MautportaalDat blijkt uit een peiling van Maurice de Hond. Uit de peiling die De Hond een week geleden verrichtte kwam een meerderheid van 53 procent naar voren.

De voorstanders zijn vooral te vinden onder de kiezers van de drie regeringspartijen PvdA, CDA en ChristenUnie (65 procent). Onder de kiezers van PVV en VVD is circa 30 procent voor de invoering van de kilometerheffing.

VVD-leider Mark Rutte zei zondag in het televisieprogramma Buitenhof dat hij er nog altijd van overtuigd is dat de kilometerheffing er niet komt. De VVD is met de SP en de PVV fel tegen de heffing.

Uit hetzelfde onderzoek blijkt overigens dat zestig procent van de Nederlanders niet gelooft dat de kilometerheffing het rijk geen extra geld oplevert. Minister Eurlings heeft verzekerd dat de totale opbrengst van de kilometerheffing niet hoger zal zijn dan die van de wegenbelasting en de belasting op de aanschaf van auto’s, maar volgens een peiling van Maurice de Hond gelooft slechts 29 procent van de Nederlanders hem.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer