Ga naar hoofdinhoud

Minister Jetten pakt controle over vergunningen stroomnet

Rob Jetten, minister voor Klimaat en Energie, pakt zelf de controle over vergunningen voor het stroomnet. Hij wil onder meer het tempo van het verlenen van vergunningen om bijvoorbeeld extra stroomkabels aan te leggen, versnellen, zo zegt hij in Nieuwsuur.

Dat zal als muziek in de oren klinken van bedrijven die hun wagenpark willen elektrificeren, maar aanlopen tegen beperkingen van het stroomnet. Zo zijn er diverse voorbeelden van transportbedrijven die graag elektrische trucks aan hun wagenpark willen toevoegen, maar die maar geen vergunning kunnen regelen om noodzakelijke aanpassingen aan de grid gedaan te krijgen. . Er staan volgens Nieuwsuur nu al zeker 6700 bedrijven en instellingen op een wachtlijst voor een aansluiting.

Jetten erkent in Nieuwsuur dat het kabinet de afgelopen jaren meer had moeten doen om het stroomnet uit te breiden. Door de explosieve stijging van de vraag naar elektriciteit zit het net nu al op veel plekken vol. Jetten wijt het probleem aan ‘een dubbel succes’. “Er zijn meer windparken en zonneparken die groene stroom aan het net leveren, en er zijn steeds meer bedrijven die willen elektrificeren en dus ook stroom afnemen.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer