Nationale officier ladingdiefstal komt er • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Nationale officier ladingdiefstal komt er

Minister Hirsch Ballin heeft bekend gemaakt dat er een nationale officier van justitie voor transportcriminaliteit komt. Daarmee gaat een langgekoesterde wens van de transportsector in vervulling.
ladingdiefstal_politieMinister Hirsch Ballin (Justitie) heeft het openbaar ministerie hiertoe opdracht gegeven. Op deze wijze moet de jaarlijks naar schatting 350 miljoen euro kostende transportcriminaliteit beter worden besteden. Vaak is er sprake van georganiseerde misdaad.  Er was al een speciaal projectteam ladingdiefstal van het Bovenregionale Rechercheteam Zuid-Nederland en dat wordt uitgebreid. Zo wordt naast een basiseenheid een Snel Interventie Team toegevoegd, dat kan worden ingezet voor ondersteuning bij onderzoeken en rechtshulpverzoeken.
De officier die ladingdiefstal moet aanpakken, moet nauw gaan samenwerken met andere landen en voorkomen dat met name Oost-Europese bendes nog langer de grens over kunnen vluchten. Hirsch Ballin geeft bovendien de opdracht mee de aangiften voor ladingdiefstallen beter op te pakken.  TLN is verheugd en vindt het “een goed begin”.
Bron: Telegraaf

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer