Ga naar hoofdinhoud

Ook ministers werken lekker thuis

Minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) en minister Stientje van Veldhoven (Milieu en Wonen) werken de komende weken vanuit huis. Dat gebeurt uit voorzorg na contact met Corona-besmette personen.

Minister van Nieuwenhuizen was afgelopen week op handelsreis in Indonesië en nu blijkt dat de Indonesische minister van Transport Budi Karya Sumadi besmet is met het coronavirus. Ze ondertekenden onder meer samen een overeenkomst over nauwere samenwerking.

“Afgelopen week heb ik hem ontmoet op een bijeenkomst in de haven van Jakarta. Andere leden van onze regering waren daar niet bij. Ik voel me goed en heb geen klachten. Vanzelfsprekend zal ik me aan de medische adviezen houden.” De minister zal op advies van het RIVM twee weken (vanaf de ontmoeting met de Indonesische minister) vanuit huis werken. Dat betekent tot en met dinsdag 24 maart.

Ook minister van Veldhoven werkt vanuit huis. “Mijn Franse ambtsgenoot Brune Poirson is positief getest op het coronavirus. Dat bleek zaterdag. Ik heb vorige week vrijdag samen met haar het Europese Plastic Pact gepresenteerd. Ik voel me prima, maar werk uit voorzorg deze week vanuit huis, conform advies van het RIVM.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer