PvdA arbeidstijdenregels eigen rijder • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

PvdA arbeidstijdenregels eigen rijder

Dinsdag stemt de parlementaire commissie Transport over de wijzigingsvoorstellen inzake de richtlijn betreffende ‘de organisatie van arbeidstijd van personen die mobiele werkzaamheden in het wegvervoer uitoefenen’. Dat treft dus direct de eigen rijders in de transportbranche.

Chauffeur_scaniaDoel van de herziening is een consequenter handhavingsbeleid en een betere definitie van het begrip ‘mobiele werknemers’. De aanpak van de zgn. ‘schijnzelfstandigen’ is in deze leidend. Dit om verdere verstoring van concurrentie, en aldus de benadeling van partijen die de regelgeving wel naleven, te voorkomen. De PvdA stelt echter dat ook de zelfstandige ondernemers zich aan de arbeidstijdenregelgeving moeten houden. Opvallend want arbeidstijdenregelgeving is ontworpen en bedoeld voor de bescherming van werknemers, en vooral niet voor leidinggevend personeel of andere personen met een autonome beslissingsbevoegheid.

VVD-Europarlementariër Jeanine Hennis-Plasschaert: “Het moet niet gekker worden! Zelfstandige ondernemers hebben een autonome beslissingsbevoegdheid. Hun ondernemerschap wordt volledig ondermijnd als zij onder arbeidstijdenwetgeving komen te vallen. Als de PvdA-voorstellen worden aangenomen, is het hek van de dam. Dit moet dus hoe dan ook van tafel.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer