Ga naar hoofdinhoud

Rijkswaterstaat experimenteert met rubberen wegdek

Rijkswaterstaat gaat dit voorjaar langs de A50 bij Apeldoorn een proef doen met een rubberen wegdek. De wegbeheerder denkt dat een rubberen wegdek zorgt voor minder geluidsoverlast. Dat staat in InnovatieNieuws van Rijkswaterstaat.

rubberen wegdekEerder deed de wegbeheerder ‘een bescheiden proef” in het Zeeuwse Kloosterzande. Rijkswaterstaat wil de komende jaren de geluidsoverlast van het wegverkeer omlaag brengen. “Het streven is in de komende jaren een vermindering te bereiken van 10 decibel.” Ook tweelaags ZOAB zou de geluidsoverlast aanzienlijk verminderen.

“Een rubberen wegdek maakt de weg nog stiller”, stelt Rijkswaterstaat. Het idee voor rubberwegen komt uit Japan. Daar bleek uit experimenten dat de duurzaamheid te wensen overliet. De Japanners zijn dan ook niet verder gekomen dan “een experimenteel stadium”.
Rijkswaterstaat vond de resultaten van het proefje in Zeeland dermate bemoedigend dat zij verder gaan experimenteren met het rubberen wegdek “tot een volwaardig alternatief voor asfalt.”

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer