Ga naar hoofdinhoud

Tielbeke kan uitbreiden in Lemelerveld

De gemeente Dalfsen en Tielbeke hebben een overeenkomst gesloten voor de aankoop van extra grond om de beoogde groei op de huidige bedrijfslocatie op het bedrijventerrein in Lemelerveld mogelijk te maken.

tielbekeErnst-Jan Dorgelo, directeur van het bedrijf, vertelt over de plannen van het bedrijf: “De aankoop van deze grond stelt ons in staat en geeft fysieke ruimte om te kunnen groeien als logistiek dienstverlener.” Tielbeke beraadt zich momenteel over de invulling van de uitbreidingsmogelijkheden.

Tielbeke is met circa 325 medewerkers een belangrijke werkgever voor Lemelerveld en de regio. Omdat er geen wijziging van het bestemmingsplan nodig is voor een mogelijke fysieke uitbreiding, kan er relatief snel gebouwd gaan worden. Verantwoordelijk wethouder Ruud van Leeuwen is blij dat Tielbeke als lokaal geworteld bedrijf in de Lemelerveldse vestiging gaat investeren. “Als gemeente investeren wij in een optimaal ondernemersklimaat en we zijn blij dat dit zijn vruchten afwerpt. We doen er alles aan om de vitaliteit van tielbeke2Lemelerveld in stand te houden en waar mogelijk verder te vergroten. Behoud van werkgelegenheid is voor ons een belangrijk speerpunt.”

De uitbreiding van Tielbeke vindt plaats binnen het bestemmingsplan Parallelweg en bedraagt circa 12000 m2. Daarmee wordt het mogelijk om het bedrijf in Lemelerveld met circa 50 procent in capaciteit te vergroten.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer