Ga naar hoofdinhoud

TLN en EVO blij met besluit over A4

De gemeenteraad van Steenbergen (Noord-Brabant) is donderdag akkoord gegaan met de extra gemeentelijke bijdrage voor de A4. Deze bijdrage van in totaal 8 miljoen euro is bedoeld voor een versnelde aanleg van de A4 en de bouw van een aquaduct in Steenbergen. Branche-organisaties EVO en TLN juichen dit besluit toe omdat hiermee de aanleg van de A4-Zuid, de laatste schakel in de A4, dichterbij komt. Zonder deze co-financiering zou de voltooiing van de A4 grote vertraging oplopen.
A4 fileDe A4-Zuid is belangrijk voor de ontsluiting van westelijk West-Brabant en de Provincie Zeeland en moet een volwaardig alternatief worden voor het noord-zuid-verkeer op de A16 tussen de havens van Rotterdam en Antwerpen, ook wel de A4-corridor genoemd. Hiermee wordt de A16 aanzienlijk ontlast en deze oplossing draagt bij aan het verminderen van de filevorming van en naar de Rotterdamse haven. Ook zorgt de A4 voor een betere ontsluiting van Brabant en Zeeland. Volgens de Economische Wegwijzer van EVO en TLN bedroeg de economische schade in 2007 in de gehele corridor meer dan 60 miljoen euro. Gezien de ontwikkelingen in de Westerschelde en de Theodorushaven in Bergen op Zoom zijn goede achterlandverbindingen van groot belang.

Op dit moment staat de oplevering van het laatste stuk van de A4 gepland voor 2013. Een snelle komst van de A4 is ook voor het lokale bedrijfsleven van groot belang want het leidt in de regio direct tot verbetering van de bereikbaarheid, het woon- en leefmilieu en de verkeersveiligheid. Daarnaast vormt de voltooiing van de A4-zuid een belangrijke economische impuls voor de regio.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer