Ga naar hoofdinhoud

VIDEO – Denby rijdt illegaal met LZV

De Britse transporteur Denby is al jaren enthousiast over de LZV, maar hij mag er in het Verenigd Koninkrijk niet mee rijden. Nu wil Denby met de LZV gaan rijden zonder dat hij een vergunning heeft. Daarmee riskeert Denby forse boetes. Zelf ziet-ie het niet zo somber in.

Denby LZVDick Denby, directeur van Denby Transport, heeft namelijk uitgebreid juridisch advies ingewonnen voorafgaand aan de stap. Puur naar de letter van de wet overtreedt hij de regels met het inzetten van een LZV, maar Denby beargumenteert dat hij met de B-double minder CO2 produceert, minder ruimte op de weg inneemt en de productiviteit van het Britse bedrijfsleven verhoogt.  “Aangezien onze juridische voorbereiding goed in elkaar steekt, zijn we er niet nerveus onder”, zegt Denby. “Mochten we uiteindelijk in de rechtzaal belanden, dan kunnen we zeggen dat we alles gedaan hebben wat betreft onderhandlingen met het ministerie van verkeer. Dit ministerie heeft vervolgens erkend dat niet zij, maar de rechter bepaalt of de LZV’s legaal of illegaal zijn”, zo legt Denby uit. 
Denby heeft zijn LZV overigens ontwikkeld in samenwerking met de Nederlandse trailerbouwer Jumbo. Het span heeft een stuuras op de linktrailer en ook de tweede trailer zou een stuuras kunnen hebben.

Denby heeft gezegd de LZV voor de kerst op de Britse wegen te willen laten rijden. De branche-organisatie Road Haulage Association (RHA) staat achter het experiment: “Wij vinden dat Dick Denby en zijn zoon Peter applaus verdienen voor het op de agenda houden van de LZV”, aldus Jack Semple van de RHA.

Bron: Road Transport, Truckstar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer