VIDEO - Eurlings de weg kwijt over kilometerheffing • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

VIDEO – Eurlings de weg kwijt over kilometerheffing

Minister Eurlings van Verkeer en Waterstaat is een beetje in de war. Zei hij vorige week nog dat de kilometerheffing doorgaat, ongeacht de uitkomst van het ANWB-onderzoek, vrijdag bij de wekelijkse ministerraad zei hij dat de ANWB-leden een veto kunnen uitspreken.

Camiel EurlingsEurlings zei dat de steun van de ANWB, die vier miljoen leden telt, voor hem erg belangrijk is. Het draagvlak voor de kilometerheffing is essentieel, benadrukte hij. Dat vond hij vorige week ook, maar toen zei hij dat de kilometerheffing doorging, ook al zei de ANWB nee.

”Als de gemiddelde automobilist er tegen is, komt de heffing er niet. Dat is meer dan een meerderderheid in de Tweede Kamer”, aldus Eurlings. Eurlings wees erop dat de ANWB aan de wieg heeft gestaan van de plannen.

 

De minister zei wel dat weggebruikers duurder uit kunnen zijn als de heffing van de baan is.

Volgens hem wordt in het kader van de heroverwegingsoperatie gedacht aan het installeren van tolconstructies. De heroverwegingsoperatie behelst door het kabinet voorgenomen miljardenbezuinigingen waarop ambtenaren broeden.

De bewindsman is geen voorstander van tolconstructies. ”Ik hoop niet dat oude spoken langskomen.” Hij doelde op de tolpoortjes die een van zijn voorgangers als minister van Verkeer en Waterstaat, Tineke Netelenbos, wilde neerzetten. Automobilisten zouden destijds daardoor bovenop de wegenbelastingen per passage vijf tot zeven gulden kwijt zijn. Eurlings zei dat het systeem van kilometerheffing ”niets extra” kost.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer