VVD: "Crisis? Stop de kilometerheffing!" • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

VVD: “Crisis? Stop de kilometerheffing!”

Het hele land wacht op de plannen van de coalitie om de crisis aan te pakken. De VVD kon niet langer wachten en presenteerde gisteren alvast zelf een pakket maatregelen. Als het aan de liberalen ligt wordt het project van de kilometerheffing geschrapt. Daarnaast moet er een sloopregeling komen.

kilometerheffing“De tekorten van de overheid moeten zoveel mogelijk worden teruggedrongen”, staat te lezen in het manifest van Mark Rutte c.s. “Het geeft immers ook vertrouwen, als de overheid zijn eigen uitgaven onder controle houdt. Dus korten op ontwikkelingshulp; stoppen met niet werkende reïntegratietrajecten en een zinloze wijkenaanpak, geen ‘gratis’ schoolboeken en stoppen met het project van de kilometerheffing.” De VVD was altijd al tegen de kilometerheffing, maar zou invoering ervan kunnen goedkeuren als er wordt voldaan aan strenge eisen rond de baten en lasten. Met de huidige crisis zouden voor de VVD zelfs die voorwaarden niet langer voldoen.

Het budgetteringsplan van de VVD gaat ook uit van een sloopregeling voor auto’s. Daarmee zou in 2009 nog 100 miljoen euro kunnen worden verdiend en in 2010 een geplande 50 miljoen euro.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer