VVD vraagt Brussel over kilometerheffing • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

VVD vraagt Brussel over kilometerheffing

De VVD vraagt de Europese Commissie om een oordeel over de kilometerheffing in Nederland. “Ik ben erg benieuwd hoe Brussel dit plan beziet in het licht van het vrij verkeer in Europa”, zegt Europarlementslid Jeanine Hennis-Plasschaert maandag.

Jeanine Hennis Plasschaert“Minister Eurlings van Verkeer zegt dat hij het niet wil wachten op Europese plannen voor kilometerheffing, omdat de wegen hier te vol zijn. Dat is natuurlijk heel charmant, maar straks rijden we in Europa allemaal met zes stickers en vier gps-kastjes op onze dashboards”, zegt Hennis-Plasschaert (links), die lid is van de Europarlementscommissie voor verkeer.

Ze is ook benieuwd in hoeverre er discriminatie optreedt: buitenlandse automobilisten hoeven pas zes jaar later kilometerheffing te betalen dan Nederlanders. Zij worden daarvoor in 2018 echter niet gecompenseerd door lagere wegenbelasting en afschaffing van BPM.

Eerder had de Europese Commissie bezwaren tegen een Belgisch plan voor een wegenvignet. Dat zou gaan gelden voor alle automobilisten in België, maar alleen Belgen kregen het aanschafbedrag terug door lagere wegenbelasting.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer