Ga naar hoofdinhoud

Raben opent nieuwe vestiging in Polen

De Raben Group heeft vorige week een nieuw logistiek centrum geopend in het Poolse Sosnowiec. Het nieuwe depot verzorgt nationaal en internationaal wegtransport, zowel groupage als complete ladingen.

Raben Polen“De Raben Group heeft vestigingen in 10 Europese landen en de warehouses in Silesia zijn door hun ligging goed voor de realisatie van grensoverschrijdende projecten naar Centraal- en Oost-Europese landen. Daarom is het nieuwe, logistieke centrum een belangrijke schakel in het terminal-netwerk van de Raben Group. Bovendien is het stedelijk gebied van Opper-Silezië een zeer ondernemende, economische regio met een goed ontwikkelde infrastructuur. Door deze twee depots, in Chorzow en in Sosnowiec, hebben wij het idee van twee toegangspoorten gelegen in dit gebied gerealiseerd en zo wordt de afstand tot onze klanten verkort”, zegt Ewald Raben (CEO Raben Group). 

“Wij zijn blij, dat nog een ander bedrijf heeft gekozen voor Sosnowiec. In januari van dit jaar hebben wij een complete weg aangelegd met de daarbij behorende infrastructuur voor 15,6 mln PLN/EUR 3.8 mln. Op deze manier is er een aantrekkelijk en volledig geprepareerd gebied gemaakt voor ondernemers, die hun zakelijke activiteiten willen ontwikkelen. Wij staan open voor samenwerking en wij verwelkomen de Raben Group in Sosnowiec!”, vult Kazimierz Górski (President van Sosnowiec) aan.

Het nieuwe logistieke centrum van Raben heeft een kantoorgebouw van drie verdiepingen van in totaal 1 557 m2, een op- en overslag terminal van ca. 5 935 m2 met 54 docks, meer dan 24 000 m2 verharde wegen voor het manoeuvreren en parkeren, een poortgebouw, een modern pompstation voor brandbeveiliging en een palletopslag onder een parapludak.

“Hoewel het magazijn is ingericht op toekomstige ontwikkelingen met een aantal voorzieningen, weten wij toch al op dit moment, dat het voor bijna 100 procent in gebruik zal zijn. Wij zijn echter  bereid nieuwe mogelijkheden te creëren, mocht daar behoefte aan zijn. De gebouwen, die wij nu hebben gebouwd zijn gebouwd op basis van een bouwvergunning, die ons toestemming geeft op het Sosnowiec- complex nog eens drie hoge opslaghallen te plaatsen met een oppervlakte van meer dan 44.500 m2, waar meer dan 300 mensen kunnen werken. Wij geloven, dat de nabije toekomst gunstig voor ons zal zijn en ons in staat zal stellen dit plan volledig te realiseren” – zegt Janusz Anio³ (Algemeen directeur Raben Poland). Het nieuwe logistieke centrum vereiste een investering van 8,7 miljoen euro. Er worden diensten verleend aan kleine, middelgrote en grote bedrijven en lokale bedrijven worden logistiek ondersteund door deze vestiging. Op dit depot zijn ca. 500 mensen werkzaam. 

“Wij hopen, dat door het feit, dat wij dit complex met zorg en toewijding hebben ontworpen en gerealiseerd het gewenste resultaat wordt geleverd. Wij zijn van mening, dat de inwoners van Sosnowiec de gebouwen aantrekkelijke zullen vinden, ondanks hun opslag-karakter. Het ecologische aspect is voor de Raben Group zeer belangrijk. Wij hebben daarom in het gebouw de nieuwste, technische oplossingen aangebracht, waardoor wij hopen te besparen op energie, gas en waterverbruik. Uiteraard speelt de optimalisatie van de logistieke processen hier ook een rol in. Het gebouw is uitgerust met een warmteterugwinning-systeem, wat afgezien van een goed werkklimaat, zorgt voor een maximale besparing van energie. Het warehouse is uitgerust met moderne gas aangedreven kachels, die door hun geavanceerde technologie en hoge efficiëntie aanzienlijk minder gas gebruiken”, aldus £ukasz Pe³ko toe (Regio Directeur bij Raben Polska).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer