Ga naar hoofdinhoud

Raben Transport stijgt flink in Quote 500

In de nieuwe Quote 500 is de transportfamilie Raben een opvallende stijger. Bij andere transportbedrijven hakt de crisis er flink in, rijke logistici werden armer en Wim Vos verdween zelfs helemaal uit de lijst van 500 rijkste Nederlanders. Volgens Quote komt het succes van Raben voort uit de focus op Oost Europa.

RabenIn de transportsector deelt de crisis harde klappen uit, maar de familie Raben van de Winterswijkse Raben Group doet het verrassend goed. Met een geschat vermogen van  62 miljoen euro stijgt de familie in de Quote 500 van plaats 455 naar 408. 
Het geheim is de focus op Oost Europa, schrijft het zakenblad. Van de bijna half miljard euro omzet wordt bijna de helft in Polen geboekt. Directeur Ewald Raben houdt kantoor in Poznan. Ook in Oekraine weet het bedrijf tegen de stroom in te groeien en met groothandel Metro werd in januari een groot contract afgesloten. Al met al “een knappe presatie”, aldus Quote.

Quote 500Opvallende afwezige in de lijst met rijkste Nederlanders is Wim Vos, vorig jaar nog goed voor 67 miljoen euro en positie nr 371. Quote geeft als verklaring dat Wim Vos bij zijn eigen transportonderneming is afgezet en dat hij niet genoeg privebezittingen heeft om zich in de lijst te handhaven. Al zijn die volgens Quote trouwens ook weer niet zo laag dat een rentree op termijn moet worden uitgesloten.

Andere rijke logistici in de Quote 500:

  Nr.    Persoon / bedrijf (geschat vermogen)

 82 (van 99)  

 Familie Vuursteen, Koninklijke Wagenborg (€300 mln)
 408 (van 455)   Familie Raben van Raben Group (€62 mln)
 446 (van 463)     Joop van der Graaf / Penske (€ 55 mln)
 472 (van 499)   Piet Blankendaal / Daalimpex (€50 mln)
 473 (van 492)     Cees de Rijke / De Rijke Europe (€50 mln)

Bron: Logistiek.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer