Bijna de helft Duitse cabotage is illegaal • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Bijna de helft Duitse cabotage is illegaal

De BAG – het Bundesamt für Güterverkehr – blijft gericht controleren op cabotage in Duitsland en met succes. Bij een grote actie in afgelopen week werd op 24 plaatsen gecontroleerd op cabotage. Bijna de helft van de cabotage rijdende voertuigen deed dat op illegale wijze.

De controles waren met name gericht op routes en vervoersknooppunten die intensief worden gebruikt door buitenlandse vrachtwagens (bijvoorbeeld bijde havens van Trier, Bremerhaven, Hamburg en Rostock, containerterminals in Kornwestheim en Dornstadt, distributievervoer in het Ruhrgebied). Individuele controles werden uitgevoerd in de buurt van de fabrieken van autofabrikanten en leveranciers in Baden-Württemberg en in de directe omgeving van grote logistieke en postorderbedrijven. Zelfs in tijden van de coronapandemie voert BAG consequent het inspectiemandaat van de regering uit.

foto ter ilustratie

Alleen al 107 medewerkers van de weg- en tolcontroledienst en de operationele controledienst van BAG namen deel aan de uitgevoerde maatregel. Van de in totaal 317 gecontroleerde voertuigen werden er 284 gecontroleerd op de naleving van de cabotageregels. 54 van deze voertuigen voerden cabotage uit. 24 van deze transporten vonden plaats in strijd met de cabotageregels. In totaal werd ongeveer 24.550  euro aan borgstellingen geïnd.

De resultaten van de controles worden geëvalueerd en zullen worden opgenomen in de operationele controles die nu worden uitgevoerd in verband met de toewijzing van niet-toegestane cabotage.

Met het oog op de succesvol uitgevoerde maatregelen zijn in de komende maanden verdere controleacties gepland met betrekking tot de naleving van de cabotagevoorschriften. De landelijke voortzetting van dergelijke controles is een integraal onderdeel van de toekomstige planning.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer