Ga naar hoofdinhoud

ILT controleert met drones op cabinekamperen

De Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) heeft afgelopen weekend met behulp van drones gecontroleerd op cabinekamperen. Op maandagochtend werden in Dordrecht ook fysieke controles uitgevoerd. Dat meldt ILT op Twitter.

De ILT controleert of de chauffeurs de normale wekelijkse rust van 45 uur in de cabine van de vrachtwagen doorbrengen. Dat is onder de huidige regels niet toegestaan. De werkgever moet een passende slaapgelegenheid aanbieden.

Voor diverse chauffeurs was die externe slaapgelegenheid niet geregeld. De ILT maakte hiervoor boeterapporten op. Onlangs heeft de Europese Commissie nog eens duidelijk gemaakt hoe er gecontroleerd wordt op cabinekamperen.

7 reacties op “ILT controleert met drones op cabinekamperen

 • Erik

  Reeën genoeg om je groot rijbewijs in te leveren en wat anders te gaan doen. Dit deel van de wetgeving klopt van geen kant. Er kan beter een terugkeerplicht komen naar land wat op kenteken staat. Je kunt beter in de nieuwe DAF zoals op de foto slapen dan in een goedkope slaapzaal.
  Daarnaast tot 56 dagen terug gecontroleerd en dus beboet kunnen worden als je ergens een keer een foutje maakt of simpel een uurtje doorrijdt om je weekendrust thuis te kunnen doorbrengen.
  Iemand mijn CE met Code95 hebben? Ik heb het toch niet meer nodig, ga de weg niet meer op met een vrachtwagen… Ajuu..

 • NABOTH CORNELIS VAN LUIJK

  Att. Erik.
  Groot gelijk, je kan er beter mee stoppen. Heft ILT niets beter tee doen dan met een drone te gaan controleren.Hoeveel motels moeten er gebouwd worden met parkeergelegenheid voor vrachtwagens. Je slaapt toch veel beter in je eigen cabine met je vertrouwde spullen bij je, is veel ontspannerder dan in een hotel of motel.

  1. Erik

   Zo is het.
   Het is toch van het zotte dat je voor iets wat 55 dagen geleden niet correct was, al is het 1 minuut, je een boete kunt krijgen? 28 dagen was al veel en wordt al misbruikt in meerdere landen, dat wordt nog een feestje als dat 56 dagen worden.
   Mij niet gezien, ik ga me wel omscholen. Via STAP budget, is nuttiger dan steeds weer dezelfde code95 cursussen, daar wordt je geen betere chauffeur van…

   Grt Erik

 • Zever

  Heel goed dat er eindelijk eens gecontroleerd wordt op het verbod op weekendrust in de cabine. Naar huis met die witte platen!

  1. Henry

   Zever als die witte nummerborden niet meer aanwezig zijn komen de muizen ook dood voor jou kast te liggen . Praat geen onzin

 • Stickie

  Beetje lekker met drone spelen lekker man.

 • Jan

  Gestapopraktijken !!! Groot gelijk ; zoek in hemelsnaam een ander vak.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer