IMI-portal voor detacheringsaanvragen open vanaf vrijdag 21 januari • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

IMI-portal voor detacheringsaanvragen open vanaf vrijdag 21 januari

Vanaf 2 februari 2022 gelden nieuwe regels voor de detachering van chauffeurs in het buitenland. Bedrijven die chauffeurs detacheren moeten vanaf 2 februari via de IMI-portal een detacheringsverklaring indienen. Vanaf vrijdag 21 januari is de IMI-portal beschikbaar en is het mogelijk daar op in te loggen. Een EU-inlog is daarvoor noodzakelijk.

Dat meldt TLN. Aanvragers hebben dan tot 2 februari om de detacheringsverklaringen in te dienen. Daarna is het natuurlijk ook nog mogelijk, maar de wetgeving gaat 2 februari in en onderweg kan er vanaf dat moment naar een detacheringsverklaring gevraagd worden.

Let op, de detacheringsmeldingen voor de minimumloonregelingen die je eerder in de nationale systemen hebt gedaan, zoals in Sipsi en Milog, zijn per 2 februari niet meer nodig, maar ook niet meer geldig. Deze detacheringen zullen ook in IMI aangemeld moeten worden.

Let op: om vanaf vrijdag in te kunnen loggen in de IMI-portal heb je een EU-inlog nodig. TLN raadt aan om deze nu alvast aan te vragen. Dit kan namelijk enige dagen in beslag nemen. Een EU-inlog vraag je op deze pagina aan.

Om straks detacheringsverklaringen in te kunnen dienen moet je de gegevens van chauffeurs invoeren. Dat kan handmatig, maar ook met behulp van dit template. Hiermee kan je meerdere bestuurders tegelijk toevoegen en vanaf vrijdag uploaden in IMI. De geaccepteerde indelingen zijn CSV, XLS en XLSX. Houd er rekening mee dat het bestand dat je upload een UTF-8-codering heeft.

Bron: TLN

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer